Telefon
WhatsApp
Abdülhamid Han dünyada ses getirdi! 'Parlama noktası olabilir'

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, 'Türkiye Akdeniz'in doğusuna yeni sondaj gemisi gönderiyor' başlığıyla dünyaya servis ettiği haberde, Abdülhamid Han'ın ilk rotasının başka hiçbir ülkenin hak talebinde bulunmadığı bir nokta olduğunu yazdı.

 
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından uğurlanan yeni nesil geminin Gazipaşa açıklarına ulaşacağını kaydeden AP, haberinde 2020 yılındaki gerilimi hatırlattı. Haber ajansı, Mersin'deki törende "Ne kuklalar ne de onların iplerini ellerinde tutanlar Akdeniz'de hakkımız olanı almamızı engelleyemeyecektir" diyen Erdoğan'ın hem Yunanistan hem de Güney Kıbrıs'ın yanı sıra Batılı müttefiklerine de açıkça atıfta bulunduğunu yazdı.

Türkiye ve Yunanistan'ın deniz sınırları belirlenirken özellikle Ege Denizi'ndeki küçük adaların göz önünde tutulması gibi konularda anlaşmazlık yaşadığını bildiren AP, Türkiye'nin tüm sondaj gemilerinin adlarının Osmanlı padişahlarından geldiğini vurguladı.

Alman resmi yayın organı Deutsche Welle, AP'nin haberini aynı başlıkla sayfasına taşıyıp, Abdülhamid Han isminin Osmanlı padişahlarından birinin adı olduğunu okurlarına aktardı.

 
 
Abdülhamid Han dünyada ses getirdi Parlama noktası olabilir
 

'Türkiye iki yıl sonra Akdeniz'e sondaj gemisi yolluyor' başlığını tercih eden Agence France-Presse (AFP), 2020 yılındaki gerilimde Türk ve Yunan savaş gemilerinin karşı karşıya geldiğini hatırlatıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni nesil gemi Abdülhamid Han için "Heyecanlıyım. Türkiye'nin enerji alanındaki yeni vizyonunun sembolüdür" dediğini aktaran AFP, Türkiye'nin kendi inşa ettiği dördüncü sondaj gemisinin denize açıldığını da da belirtti.

Doğu Akdeniz'deki doğal kaynak bulma yarışının Ankara ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki tansiyonun yükselmesine de yol açtığını yazan AFP, Erdoğan'ın meydan okurcasına "Gemimiz durmayacak, diğer kuyulara geçecek. Bulana kadar aramaya devam edeceğiz" diye konuştuğunu bildirdi.

Abdülhamid Han dünyada ses getirdi Parlama noktası olabilir
 

AL JAZEERA: DEV REZERVLER BU HAFTA DOĞRULANDI

Mersin'deki töreni muhabir Federica Marsi ile izleyen Al Jazeera, Türkiye'nin yaklaşık iki yılın ardından Doğu Akdeniz'de doğal kaynak arayacağını bildirdi. 'Türkiye Akdeniz'in doğusunda doğalgaz aramaya yeniden başladı' başlığını seçen dünyaca ünlü televizyon, yola çıkan geminin bölgesel gerilimi alevlendirebileceği yorumunu yaptı.

Al Jazeera muhabiri Marsi'ye göre, Akdeniz'in doğusu Rusya'nın Ukrayna'yı işgale girişmesiyle patlak veren küresel enerji krizinde daha da öne çıktı. Doğu Akdeniz, sahip olduğu tahmin edilen büyük rezervlerle bölgesel ya da daha geniş ihtilaflar için bir parlama noktası haline gelebilir.

 
 

Kıbrıs adası çevresindeki devasa doğalgaz rezervlerinin bu hafta yayımlanan yeni bir raporla tekrar doğrulandığını belirten Federica Marsi, haberinde Türkiye'nin enerji alanında uzun vadeli planları olduğunu kaydetti.

Abdülhamid Han dünyada ses getirdi Parlama noktası olabilir
 

Amerikan ABC televizyonu ise, internet sitesindeki haberinde Türkiye'nin en yeni ve en büyük denizaltı hidrokarbon arama gemisinin sefere çıktığını yazdı.

The National, Tim Stickings imzalı haberini 'Türkiye'nin lideri Erdoğan, Akdeniz'e açılan yeni sondaj gemisini selamladı' başlığıyla sundu.

Cumhurbaşkanı'nın "Kimseden izin alacak değiliz. Ne kuklalar ne de onların iplerini ellerinde tutanlar Akdeniz'de hakkımız olanı almamızı engelleyemeyecektir" ifadelerini sayfasına taşıyan The National, 'Erdoğan, Doğu Akdeniz'in hassas sularına doğru ilerleyen yeni nesil gemiye el salladı' dedi.

 
 

Suudi Arabistan'dan El Arabiya, 'İki yıl sonra, Türk sondaj gemisi tartışmalı Akdeniz sularının dışında faaliyete başladı' başlığıyla haberi sundu.

Çin haber ajansı Xinhua, 'Türkiye'nin dördüncü araştırma gemisi Akdeniz'in doğusuna açılıyor' başlıklı bir haberi abonelerine servis etti. Türkiye'nin 2018 yılından bu yana Akdeniz sularında doğal kaynak aradığını dile getiren Xinhua, son iki yılda çabaların yoğunlaştığını yazdı.

Abdülhamid Han dünyada ses getirdi Parlama noktası olabilir
 

YUNAN MEDYASI: ERDOĞAN HEDEFİNE ULAŞTI

Salı günü Mersin Taşucu'ndaki töreni anında sayfalarına taşıyan Yunan medyasında, bugün de gündem Türkiye. To Vima gazetesi, 238 metre uzunluğundaki yeni nesil gemi Abdülhamid Han'ın Yörükler-1 kuyusunda bugün çalışmaya başlayacağını aktardı.

Geminin bulunduğu konumun Türk kıtasahanlığı içerisinde yer aldığını özellikle vurgulayan To Vima, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina'da yol açtığı gürültüyle hedefine ulaştığını da kaydetti.

'Daha hafif Doğu Akdeniz senaryosu' başlıklı bir haber yayımlayan Kathimerini, Ankara'nın Gazipaşa açıklarında seçtiği bölgeyle Doğu Akdeniz'de sakin bir dönem istediği yorumunu yaptı.

 
 

Sakin bir dönem vurgusu yapsa da Kathimerini'deki haberde bir cümle dikkat çekici. "Ancak, Türkiye'nin uzun dönemli dış politikası dikkate alındığında Atina gönül rahatlığı içinde değil. Nitekim Erdoğan'ın Salı günü açıkladığı gibi, Ekim ayından sonra Abdülhamid Han başka yerlerde sondajı sürdürecek."

Yunan Ta Nea gazetesi ise, 'Erdoğan sondaj gemisini fırtınalardan uzak tuttu' başlığıyla verdiği haberde, Abdülhamid Han'ın Türkiye kıyılarından 55 kilometre güneyde doğal kaynak arayacağını yazdı.(milliyet)

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği