Telefon
WhatsApp
Almanya 2024 yılından itibaren 4 gün çalışma modeline geçiyor

Almanya'da haftada 4 gün çalışma süresi

Almanya'da 2024 yılından itibaren 4 gün çalışma modeline geçiyor.

Dört gün çalışıp üç gün izin mi? Bazıları için haftanın 4 günü bir rüya olabilir. Diğerleri Almanya'daki refahın risk altında olduğunu düşünüyor. Üçüncüsü ise çalışma süresi modelini denemektir. Deneyler öncelikle vasıflı işçi eksikliğini gidermeyi ve daha fazla başvuru sahibi çekmeyi amaçlıyor .

Araştırmalar Almanların çoğunluğunun daha az çalışmak istediğini gösteriyor . Haftanın 4 günü gibi çalışma süresi modellerine sahip şirketler bu nedenle daha cazip hale geliyor. Hans Böckler Vakfı'nın yakın zamanda yaptığı bir ankette çalışanların %81'i aileye, spora, hobilere veya gönüllü çalışmalara daha fazla zaman ayırabilmek için haftada 4 gün çalışmayı destekliyor. Sessizce işten ayrılma ve daha fazla iş-yaşam dengesi talebinin arttığı zamanlarda , 4 günlük haftanın pozisyonların doldurulmasına yardımcı olması amaçlanıyor.

Almanya'da hafta 4 günlük çalışma modelleri

4 günlük hafta için çeşitli varyantlar düşünülebilir. Olağan 40 saati beş yerine dört güne yaymak mümkün. Almanya'da kanunen günde 10 saate kadar çalışmaya izin verilmektedir. Ancak iş kanunu altı saatten sonra daha uzun bir ara verilmesini gerektirdiğinden, genel olarak günler önemli ölçüde daha uzundur ve bu da ek izin gününün telafi etkisini azaltabilir.

Bir alternatif: Ücret tazminatı olsun ya da olmasın çalışma saatleri azaltılır. 

Azalacaktır ama gözle görülür derecede değil. Tam zamanlı çalışanlar en az 24 iş günü veya 20 iş günü (Cumartesi günleri hariç) hakkına sahiptir. 4 günlük bir haftada yalnızca 16 iş günü olacaktır. Ama sonuçta, tıpkı haftanın beş günü çalışan insanlar gibi, siz de hâlâ dört haftalık yıllık tatile sahip oluyorsunuz. Tatil düzenlemeleri ayrı ayrı da müzakere edilebilir– ve özellikle vasıflı işgücü sıkıntısının yaşandığı dönemlerde müzakere şansı oldukça yüksektir.

 

 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği