Telefon
WhatsApp
Atina'daki yıkım ABD'ye sıçradı! Türkiye planı Doğu Akdeniz'e gömüldü

Mayıs ayında gerçekleştirdiği Washington ziyaretiyle Türk-Yunan ilişkilerini alt üst eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bir kez daha Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etti.

 
 

Avrupa Parlamentosu'na (AP) hitap eden Yunan Başbakan, Türkiye'nin adını anarak "Yunanistan egemenliğinin sorgulanmasını hiçbir şekilde kabul etmeyecek" dedi.

Kathimerini gazetesi, Rusya'nın Ukrayna işgalinin ele alındığı oturumda kürsüye çıkan Kiryakos Miçotakis'in Ankara'nın Ege Denizi'ndeki adalar üstüne dile getirdiği tezlere atıfta bulunduğunu kaydediyor. Miçotakis daha sonra doğrudan Türkiye'yi hedef aldı, Ankara'nın iddialarına uluslararası hukuk ve gerçeklerin yanıt verdiğini savundu.

Yunan hükümetine taraftarlığıyla bilinen Eleftheros Typos gazetesi, Kathimerini'yle aynı cümleyi başlığına taşıdı, haberinde 'Miçotakis, Türkiye hakkında ne dedi?' ara başlığını kullandı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin enerji ve gıda krizini beraberinde getirdiğini vurgulayan Yunan Başbakan, savaşın Avrupa tarihi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

 
 
Atinadaki yıkım ABDye sıçradı Türkiye planı Doğu Akdenize gömüldü
 

"Her türlü oldu bittinin önüne geçmede Ukrayna'ya boruçluyuz, bu özellikle Yunanistan ve Güney Kıbrıs için özel bir önem arz ediyor" diyen Miçotakis, devamında skandal cümleler kurdu: "Türkiye'nin saldırganlığına atıfta bulunuyorum, Avrupa Konseyi'nin buna karşı kararları haklı. Yunanistan, ulusal egemenliğinin sorgulanmasına müsamaha göstermeyecektir. Her şey uluslararası hukuka göre yapılıyor, hile hurdayla değil."

Yunanistan'ın popüler haber sitesi in.gr 'Miçotakis'ten Türkiye'ye mesajlar/Kabadayılığa hayır' başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

CNN Yunanistan, 'Yunanistan egemenliğinin sorgulanmasına izin vermeyecektir' başlığını tercih etti, Yunan Başbakan'ın Ankara'ya sert mesajlar gönderdiği yorumunu yaptı. CNN ayrıca, Miçotakis'in "Doğu Akdeniz'de yeni bir yayılmacılığa ve imparatorluk fantezilerinin dirilmesine ihtiyacımız yok" dediğini yazdı.

Skai televizyonu, internet sitesinde 'Miçotakis Avrupa Parlamentosu'nda: Ulusal egemenliğimizin sorgulanmasına hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz-İhtilaflar blöflerle çözülmez' manşetini attı.

Atinadaki yıkım ABDye sıçradı Türkiye planı Doğu Akdenize gömüldü
 




TELEVİZYONA CANLI BAĞLANTI YAPTI


Haziran ayı sonundaki NATO Zirvesi'nin ardından Türk-Amerikan ilişkilerinde açılan yeni sayfa, Yunan medyasında yer almayı sürdürüyor. ABD lideri Joe Biden'ın Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışının arkasında durması, Amerikan Kongresi'ndeki Yunan-Amerikan Cumhuriyetçilerin Biden'a ateş püskürmesine yol açtı. Cumhuriyetçi siyasetçiler Gus Bilirakis ve Nicole Maliotakis, Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesini 'şoke edici' olarak tanımlıyor.

 
 

Yunan asıllı Cumhuriyetçiler, Türkiye'ye silah satılmasına kararlı bir şekilde karşı olduklarını vurgulayıp F-16'ların Doğu Akdeniz'de yalnızca Yunanistan'a değil İsrail ve Güney Kıbrıs'a daha fazla gözdağı vermeye yol açacağını ileri sürdü.

Pazartesi akşamı Yunan Skai televizyonuna röpartaj veren Gus Bilirakis, daha da ileri gidip "ABD Türkiye'yi hiçbir tip silah satmamalı" dedi. Yunan asıllı siyasetçi, ABD'nin Yunanistan'ın egemenliğini koruyacağına dair daima güvence aldığını belirtti ancak Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Madrid'de yaptığı görüşmenin sonucundan büyük hayal kırıklığı duyduğunu söyledi.

Atinadaki yıkım ABDye sıçradı Türkiye planı Doğu Akdenize gömüldü
 




'İSRAİL VE GÜNEY KIBRIS'I DİKKATE ALMADI'


Ankara ve Washington arasındaki silah anlaşmasının engellenmesi gerektiğini savunan Bilirakis, Türk F-16'larının modernizasyonunun da gerçekleştirilmemesini istedi. Cumhuriyetçi Bilirakis, Biden'ın savaş uçağı satışına yeşil ışık yakarken İsrail ve Güney Kıbrıs'ı dikkate almadığını da dile getirdi.

 
 

Gus Bilirakis, diğer Yunan asıllı politikacılarla birlikte Türkiye'ye F-16 satışını engellemek için her şeyi yapacaklarını söyledi, "Atina'nın Washington'da daha fazla güvenilirliği olsa da ne yazık ki Ankara'nın da çok güçlü bir lobisi var" dedi.

TÜRKİYE'Yİ ANBEAN İZLİYORLAR

Fırtınalı 2020 yazından sonra inişli çıkışlı bir grafik izleyen Türk-Yunan ilişkileri, 2022'ye girildiğinde bahar havasındaydı. Yunan bağımsızlık savaşının iki yüzüncü yılı için ABD'nin başkenti Washington'da 17 Mayıs tarihinde ağırlanan Yunan Başbakan Miçotakis, Beyaz Saray'da ABD lideri Joe Biden'la görüştü. Yunan bayrağının renkleri mavi-beyaz kravat takan ABD lideri, Miçotakis'i 'Ben Joe Bidenopulos' cümlesiyle karşıladı.

Miçotakis ABD Kongresi'ndeki konuşmasında Türkiye'yi hedef aldı, Washington'da Türkiye'nin programından çıkarıldığı F-35 jetlerinin Yunanistan'a satışı da konuşuldu.

 
 

Miçotakis, ABD Kongresi'nde Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümü asla kabul etmeyeceklerini vurgulayıp Türkiye'ye suçlamalarda bulundu. Kıbrıs açıklamaları Kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlanan Yunan lider, Türkiye'nin adını anmadan hava sahası ihlallerine de değindi.

Washington turunun ardından bayram eden Atina'daki havanın dağılmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 Mayıs Pazartesi günü kurduğu "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok" cümlesi yetti.

Mayıs ayı ortasından bu yana Ankara-Atina hattında gerginlik hakim. Yunan medyası, Türkiye'den yapılan her açıklamayı anında sayfalarına veya ekranlarına taşıyor.

Yunanistan'dan Ege Denizi'ne İsrail 'şemsiyesi'
 

 

Kaynak Linki: https://www.milliyet.com.tr/dunya/atinadaki-yikim-abdye-sicradi-turkiye-plani-dogu-akdenize-gomuldu-6784911

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği