Telefon
WhatsApp
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnaf ve öğrencilere müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; Sözlerime dünya şampiyonu olan Ampute Milli Takımımızı tebrik ederek başlamak istiyorum. Son Kabine toplantımızdan bugüne her zaman olduğu gibi ülkemize ve milletimize hizmetle dolu günler geçirdik. Etlik Şehir Hastanesi'ni 28 Eylül'de hizmete açtık. MGK toplantısında iç ve dış tehditleri değerlendirdik. Esnaf ve sanatkarlarımızın her birinin yanında olmayı sürdüreceğiz. Esnaflarımıza yönelik yeni müjdelerimizi konuşmalarımızın son kısmında sizlerle paylaşacağım. Eylül ayının son gününde kendi alanında yetkin isimlerden oluşan yabancı iktisatçılarla bir araya geldik. İktisatçılarla yaptığımız sohbette gördük ki Türkiye üretim ve istihdam odaklı ekonomi programıyla dünyanın önünde gitmektedir. 1 Ekim'de milletvekillerimizle bir araya geldik. Ekim ayının ikinci gününde İstanbul'a kazandırdığımız en son ulaşım projesi olan Pendik - Sabiha Gökçen metro hattının açılış törenini gerçekleştirdik. Geçtiğimiz çarşamba günü Meclis'te yaptığımız AK Parti grup toplantısında başörtüsüyle önemli değerlendirmelerde bulunduk ve tarihi bir çağrı yaptık. Yasakçı zihniyet pusuda bekliyor. Madem bu konu gündeme geldi doğrudan anayasa güvencesi altına alma teklifinde bulunduk. Aile kurumunun da güçlendirilmesini de içeren daha kapsamlı anayasa değişikliği için talimatımızı verdik. Konu Meclis gündemine geldiğinde kimin nasıl bir tutum içerisine gireceğini göreceğiz. 

 
 

Esasen yaşanan her gelişme Türkiye'nin AB için vazgeçilmez olduğunu tekrar gözönüne seriyor. Prag'da da Doğu Akdeniz ve Ege sorunları uluslararası hukuk çerçevesinde çözmek istediğimizi söyledik.Ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlarken bu topraklar üzerinde yapılmamış hiçbir eser ve hizmet, milletimizin çözülmemiş hiçbir meselesini bırakmamakta kararlıyız. Sunulan hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi başkanlığı kurma kararı aldık. Bu kurumsal çatı altında destek sağlanacak. Alevi Bektaşi inanç önderlerine de bu kurumda kadro verilecek. Ülkemizin demokratikleşme reformlarından birini daha hayata geçirmiş oluyoruz. Cumartesi günü Balıkesir'de vatandaşlarımızla buluştuk. Toplam yatırım bedeli 11 milyar liraya yaklaşan eser ve hizmetlerin Balıkesirli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'nin ihtiyacı olan TEKNOFEST gençliğiyle Fatih'in torunlarıyla geçirdiğimiz her an bize daha çok çalışma şevki veriyor.

 
 

Küresel ekonomik krizin ve güvenlik tehditlerinin giderek arttığı dönemden geçiyoruz. Üretim ve tedarik kanallarının tıkanmasıyla başlayan bu sancılı dönem elbette ülkemizi de etkilemektedir. Bir dizi sıkıntıyla mücadele ediyoruz. Ancak Türkiye diğer devletlerden farklı olarak tehditleri önceden görebilme kabiliyetine sahip bir ülkedir. Küresel krizin yıkıcı etkilerini en az düzeye indirmeyi başarabiliyoruz. İşsizlik oranı bir önceki aya göre yüzde 9,6 ile tek haneli rakamlara geriledi. İstihdam sayımız 31 milyonun üzerine çıktı. Böylece Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk. Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken refah kaybını telafi edecek adımları da birer birer atıyoruz. Hemen her programımızda çeşitli kesimlere yönelik ekonomik ve demokratik müjdelerimizi paylaşıyoruz. 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyoruz.

7,2 MİLYON BAŞVURU YAPILDI

İlk başlığımız bir süre önce duyurduğumuz İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasıyla ilgilidir. Son dönemde konut kira ve emlak fiyatlarındaki dengesiz yükselişler bizi yeni atılıma yöneltti. Bu kampanyaya şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı. Başvuruların ay sonuna kadar devam edileceği göz önüne alındığında bu rakamların daha da artacağı açıktır. Projenin ilk etabındaki rakamı 250 bin olan konut sayısını 2028 yılına kadar 500 bine tamamlayacağını zaten söylemiştik. Konut inşası amaçlı arsa sayısını 1 milyona çıkarma kararı aldığımızı duyurmuştuk. Vatandaşlarımız hem konut hem arsaya başvurabilir.  Ancak kurada ikisi birden çıkarsa sadece birini tercih edebileceklerdir. Arsa fiyatlarını piyasa bedelinin altında vatandaşa sunmakla kalmayıp, bir an önce evlerini yapabilmelerine destek vereceğiz. Müşterek parsellerdeki hak sahipleri çoğunluğu sağladıklarında TOKİ'ye başvurarak burada konut inşa talebinde bulunabilir. Sosyal konutlarımızın inşasına 25 Ekim'de 5 bin konutun temelini atarak başlıyoruz. TOKİ'nin ülkemize kazandırdığı konut sayısı 2 milyonu bulacak. 

 
 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM DESTEĞİ

Bir müjde de üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde 150 bin öğrencimiz ailelerin yanına herhangi bir yük getirmeden gidecek.

 
 

ESNAFA KREDİ MÜJDESİ

Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz. Esnafımıza Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık kredi kampanyası başlatıyoruz. Genç girişimcilerimizin kredilerini 300 bin liraya yükseltirken yaş sınırını da 35'e çıkarıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya geri ödemesiz 36 vadeli borcunu tasfiye imkanı sağlıyoıruz. Doğal gaz depolarımızı yüzde 100 doldurarak talepteki muhtemel artışlara ve beklenmedik kesintilere karşı hazırlığımızı yaptık. Azerbaycan ile TANAP'ın kapasitesini 32 milyar metreküpe çıkaracak çalışmalara başladık. Libya ile hidrokarbon anlaşması bu ülkenin kıta sahasında petrol ve türevlerinin çıkartılması alanında yeni işbirliği alanı oluştu.

 
 

Ülkemizin sınır güvenliği, milletimizin huzuru önceliklerimizin en başında yer almaktadır. TSK; Emniyet, Jandarma, sahil güvenlik, istihbarat, diplomatik kanallarımızla 24 saat kesintisiz faaliyet yürütüyoruz. Terör örgütü yönetiicilerini nerede bulursak orada imha ediyoruz. Sınır ötesi harekatlarımızı kendi önceliklerimize ve yaptığımız planlara göre yürütüyoruz.

Yarın ülkemizin önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Çanakkale-Ayvacık-Küçükkuyu yolu ve tünellerinin açılışına canlı bağlantıyla katılacağız. Ardından Astan'ya ziyaretimiz olacak. Cuma günü Zeytinburnu millet bahçesini hizmete açtıktan sonra Türkiye Katar Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısını Dolmabahçe'de icra edeceğiz. Cumartesi günü inşallah Diyarbakırlı kardeşlerimizle hasret giderip, kültür yürüyüşünü yapacağız.

(Milliyet)

 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği