Telefon
WhatsApp
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hacı Bektaş Veli'yi anma töreninde birlik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle; Hacı Bektaş Veli başta olmak üzere bu toprakları imanları ile yoğurarak Anadolu'yu vatanımız haline getiren tüm gönül sultanlarını rahmetle anıyorum.  Sevgili canlar, değerli kardeşlerim vefatının 750.yıldönümü vesilesiyle 2021'i UNESCO ile beraber tüm dünyada Hacı Bektaş yılı olarak değerlendirdik.

 
 

Hacı Bektaş Veli dergahı kapatılmıştı. Bu sevgi, barış, kardeşlik ve muhabbet kapısının müze statüsüyle yeniden açılmasını sağlayan Adnan Menderes'tir. Bu yılda hazreti hünkarın komşusu Bektaş efendi türbesini tekrar ziyarete açıyoruz. Muharrem orucu vesilesiyle canlarla bir araya gelip samimi bir muhabbet gerçekleştirdik. Bir süredir İçişleri ve Kültür bakanlıklarımızın koordinasyonunda milli birlik ve beraberlik çalışması yürütüyoruz. Ülkemizdeki 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın 8 bin 740 talebi belirlendi. 5 bin 600'ü hızla karşılandı.

Çeşitli illerimizde temeli atılan ve yapımı tamamlanan 8 cemevi ile ilgili toplu bir töreni yakında gerçekleştireceğiz. Bu ülkenin 85 milyon vatandaşının tamamı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birinci sınıf fertleridir.

Birliğimiz, kardeşliğimiz yönünde attığımız en küçük adımı tahammül edemeyenlerin süfleyi nereden aldıkları gayet iyi biliyoruz. Kimi Avrupa devletlerinin oynamaya çalıştıkları kirli oyunu sizlerin de gördüğüne ben inanıyorum. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize daha sıkı sahip çıkarak bu sinsi ve alçak oyunu hep birlikte bozacağız.(Milliyet)

 

 

 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği