Telefon
WhatsApp
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Aziz kardeşim Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'u Ankara'da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Somali 2011 yılında çökme noktasına gelmiştir. O yıl kapsamlı bir heyetle Somali'yi ziyaret ederek tüm dünyaya Somalili kardeşlerimizin yanında olduğumuzun mesajını vermiştim.

2012-2017 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen kardeşimle attığımız adımlar Somali'nin yeniden kalkınmasına yardımcı oldu. Somali'ye her alanda destek verdik, vermeye devam ediyoruz. Birçok kurumumuz sahada faaliyetlerini sürdürüyor.

1 MİLYAR DOLARDAN FAZLA İNSANİ YARDIM

 
 

Somali'ye her alanda destek verdik, vermeye devam ediyoruz. Türkiye - Somali ilişkilerini ayrıntılarıyla ele aldık. Somali'de hükümetin kurulmasının ardından hızla adımlar atma konusunda mutabık kaldık. Son 10 yılda Somali'ye 1 milyar dolardan fazla insani yardım yaptık.

5 BİN SOMALİ ASKERİNE EĞİTİM

Görüşmelerimizde bölgesel meseleleri de ele aldık. Türkiye olarak kazan kazan ve eşit ortaklık temelinde iş birliğini artırmaya gayret ediyoruz. Bugüne kadar beş bin Somali askeri ve bin özel harekat polisine eğitim verdik.

 

Kaynak Linki: https://www.milliyet.com.tr/siyaset/cumhurbaskani-erdogandan-onemli-aciklamalar-6785661

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği