Telefon
WhatsApp
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Ağustos'ta Soçi'ye günübirlik ziyarette bulunacak. Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.

ERDOĞAN'IN ÇANTASINDAKİ 3 ÖNEMLİ DOSYA

 
 

Erdoğan'ın Rusya ziyaretiyle ilgili bilgileri aktaran CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan, "Görüşme Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleşecek. Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çantasında 3 önemli dosya var. Ukrayna - Rusya arasındaki savaş, ardından tahıl koridoruna dair gelişmeler ve Suriye başlıkları yer alacak. Müzakere döneminin tekrar canlandırılmasına dair başlıkları Erdoğan, mevkidaşı ile paylaşmış olacak. 5 Ağustos'a kadar bir miktar geminin koridordan geçmesin bekliyoruz. İki liderin gündeminde tahıl koridoru da olacak." ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Astana Formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı’nda bir araya gelmişlerdi.

 
 

PUTİN'DEN TÜRKİYE'YE ARABULUCULUK TEŞEKKÜRÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, "Karadeniz üzerinden tahıl ihracatına yönelik arabuluculuk çabalarınızdan dolayı teşekkür ederim. Tüm sorunlar henüz çözülmedi ancak bir hareket olduğu gerçeği olumlu" demişti.

ERDOĞAN: DAYANIŞMAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ziyareti sonrası Rusya'ya yönelik dikkat çeken mesajlar vermişti.

"Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığınız görüşmede Türkiye'nin Ukrayna savaşı konusunda arabuluculuk girişimleri hangi çerçevede ele alındı. Bu konuda sizden bir talep, yine Moskova'nın bu konuda Ankara'dan beklentileri şimdi özellikle bu dönemde ne yönde?" sorusunu şu şekilde yanıtlamıştı:

"Şu an itibarıyla Sayın Putin'in bizim gayretlerimiz noktasındaki bakışı olumlu. Bundan dolayı hatta şükranlarını bildiriyor. Bize çok çok farklı bazı teklifleri oldu. Biz inşallah burada doğal gaz konusunda, Akkuyu meselesinde ve diğer konularda şu anda dayanışmamızı aynen sürdürüyoruz, sürdüreceğiz."

 

 

Kaynak Linki: https://www.milliyet.com.tr/gundem/cumhurbaskani-erdogan-rusyaya-gidiyor-6796812

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği