Telefon
WhatsApp
Doğu Libya'da Fırtına ve Sel Sonrası Yüzlerce Kişinin Ölmesinden Korkuluyor

Yıkıcı fırtına ve seller, Afrika ülkesi Libya'da ciddi yıkıma neden oldu. Ülkenin doğu kıyı kentlerinde yaşanan sel nedeniyle 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti, binlercesi de kayıp. Doğu Libya ordusu sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Derna kentindeki sel nedeniyle 2.000'den fazla kişinin öldüğünü ve 5.000 ila 6.000 kişinin kaybolduğunu söyledi. Yetkililer, felaketin Derna kentinin üst kesimlerine inşa edilen barajın fırtına sonrasında delinmesi nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Derna şehri yerle bir edildi. 2.000 kişinin öldüğünden endişe ediliyor ve binlercesinin de kayıp olduğu bildiriliyor. Akdeniz'deki Daniel fırtınasının vurduğu kıyı kenti Derna, afet bölgesi ilan edildi. 

Bakan, Libya'nın kuzeydoğusundaki kıyı kenti Susa'da da yedi kişinin daha öldürüldüğünün bildirildiğini söyledi. 

Şehirdeki insanlarımızla iletişim kuramıyoruz. Yerel basında çıkan haberlere göre sel nedeniyle onlarca kişinin kaybolduğu bildiriliyor. Libya'nın doğusundaki birçok şehirde binlerce ev ve diğer mülkler yıkıldı. Derna'da elektrik ve iletişim hizmetleri kesintiye uğradı. Sel nedeniyle onlarca kişinin kaybolduğu bildirildi. Libya'nın doğusundaki birçok şehirde binlerce ev ve diğer mülkler yıkıldı. Derna'da elektrik ve iletişim hizmetleri kesintiye uğradı. Sel nedeniyle onlarca kişinin kaybolduğu bildirildi. Libya'nın doğusundaki birçok şehirde binlerce ev ve diğer mülkler yıkıldı. Derna'da elektrik ve iletişim hizmetleri kesintiye uğradı.

 
Üç Günlük Yas İlanı
Üç gün yas ilan edildi ve ülke genelinde bayrakların yarıya indirilmesi emredildi. Hükümetinin Cumartesi günü olağanüstü hal ilan ettiğini söyledi. Fırtına öncesinde okullar tedbir amacıyla tatil edildi.  

 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği