Telefon
WhatsApp
Ege'de 4.7 ve 5.1 büyüklüğünde iki deprem! İzmir, Muğla ve Aydın'da hissedildi
 

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Kuşadası ilçesi açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 
 
Egede 4.7 ve 5.1 büyüklüğünde iki deprem İzmir, Muğla ve Aydında hissedildi
 

Kuşadası ilçesinin 15.44 kilometre açığında saat 12.56 sıralarında 7.3 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem ilçe merkezinde ve çevresinde  hissedildi. 

Egede 4.7 ve 5.1 büyüklüğünde iki deprem İzmir, Muğla ve Aydında hissedildi
 

5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİNCİ DEPREM

Aydın’ın Kuşadası ilçesi 4.7’lik depremin ardından, 15 dakika sonra 5.1 büyüklüğünde depremle yine sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuşadası ilçesi açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Egede 4.7 ve 5.1 büyüklüğünde iki deprem İzmir, Muğla ve Aydında hissedildi
 

Kuşadası'nın 18.34 kilometre açığında saat 13.10 sıralarında 7.03 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem Aydın'ın yanı sıra İzmir ve Muğla'da da hissedildi.

 

Egede 4.7 ve 5.1 büyüklüğünde iki deprem İzmir, Muğla ve Aydında hissedildi
 

AFAD: OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

Ege Denizi Kuşadası Körfezi’nde art arda meydana gelen 4.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı bildirildi.

 
 

Aydın’ın Kuşadası ilçesi 4.7’lik depremden 15 dakika sonra 5.1 şiddetinde depremle yine sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.

EGE SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

Kuşadası Körfezi’nde 15 dakika arayla yaşanan iki ayrı depremin ardından 13.15’te 2.4 ve 13.19’da 2.8, 13.26’da da 2.4 büyüklüğünde 3 ayrı artçı sarsıntı daha yaşandı.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar olumsuz bir ihbarın bulunmadığı belirtilirken, Kuşadası ve çevresinde hayatın normal akışının devam ettiği görüldü.

Kuşadası’nda ikamet eden vatandaşlardan Baturbey Seyhan, “Art arda yaşanan deprem nedeniyle çok korktuk. Evde çocuğumla beraberdim. Hemen çocuğumu alıp güvenli bölgeye gittik. Gerçekten çok korktuk. Allah bir daha yaşatmasın” diye konuştu.

AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

 
 

AFAD Başkanı Yunus Sezer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında art arda 2 deprem meydana geldi. İlki 4,7 ikincisi 5,1 büyüklüğündeki depremlerin ardından an itibarıyla olumsuz bir durum yaşanmadığı bilgisini aldık. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

​Kuşadası Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada da şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi. 

VATANDAŞLAR KORKUYLA DIŞARI ÇIKTI

Art arda iki depremin ardından kamu binaları ve iş yerlerinden dışarı çıkan vatandaşlardan Figen Ünal, 2 sene önce meydana gelen İzmir Depremi'ni anımsadığını söyleyerek büyük korku yaşadığını dile getirdi. İkinci depremin daha sarsıntılı olduğunu hissedip kendisini dışarı attığını söyleyen Ünal, bir süre daha dışarıda duracağını aktardı. Yine depremin ardından Nüfus Müdürlüğü'ndeki işini yarım bırakıp dışarı çıktığını söyleyen Musa Karakaş adlı vatandaş da, depremlerin ardından korkarak dışarı çıktıklarını belirtti.

 
 
Egede 4.7 ve 5.1 büyüklüğünde iki deprem İzmir, Muğla ve Aydında hissedildi
 

'2020 DEPREMİNİN TETİKLEDİĞİ BİR DEPREM OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR'

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında 14 dakika arayla meydana gelen 4.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremlerle ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Sözbilir, "30 Ekim 2020 de Sisam Adası kuzeyindeki Sisam fayının kırılmasıyla oluşan 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra bölgede önemli bir stres birikimi olmuştu. Gümüldür Özdere ve Kuşadası tarafındaki faylar tetiklenmişti. Bugün peş peşe olan 4.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler 30 Ekim 2020 depreminin tetiklediği bir deprem olarak değerlendirilebilir. Sisam Adası güneyinde ve Dilek Yarımadası'nın denizdeki devamında olan fay kırılıyor. Bu fayın en büyük deprem üretme potansiyeli 6.6 olarak biliniyor" dedi.

Egede 4.7 ve 5.1 büyüklüğünde iki deprem İzmir, Muğla ve Aydında hissedildi
 

(Prof. Dr. Hasan Sözbilir)

'6.6 BÜYÜKLÜĞÜNE VARAN DEPREM ÜRETME POTANSİYELİ VAR'

30 Ekim'de Sisam Adası'nı kuzeyden sınırlayan fayın kırıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Sözbilir, "Şimdi ise adayı güneyden sınırlayan fay kırılmış oldu. Fakat bu fayın 6.6 büyüklüğüne varan deprem üretme potansiyeli var" diye konuştu.

 
 

119 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Samos ve Seferihisar arasındaki bölgede 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen sarsıntı İzmir'de bazı binaların yıkılmasına yol açmıştı. 6.9 büyüklüğündeki deprem Türkiye ve Yunanistan'da 119 insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.(Milliyet)

 
 
 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği