Telefon
WhatsApp
Filistin-İsrail çatışmasında ölenlerin sayısı 2 bin 300'ü aştı

Filistin-İsrail çatışmasının son turunda, iki taraf arasında devam eden çatışmaların yoğunlaşmasıyla Çarşamba gününden itibaren 2.300'den fazla insan öldürüldü.

İsrail basınında Çarşamba günü çıkan haberlere göre, Cumartesi günü Filistin-İsrail çatışmasının yeni turunun başlamasından bu yana İsrail tarafında 1.200'den fazla kişi öldü ve 2.700 kişi de yaralandı.

Bu arada Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da toplam 1.128 Filistinli öldürüldü, 5.489 kişi de yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son rakamlara göre Gazze Şeridi'nde 1.100 kişi öldü, 5.339 kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi'ni kontrol eden Hamas, Cumartesi günü İsrail'e büyük bir sürpriz saldırı başlattı. Buna karşılık İsrail ordusu, kıyı bölgesindeki Hamas bölgelerini ve karargahlarını hedef alan hava saldırıları düzenledi. Yeni çatışma turu her iki tarafta da büyük kayıplara yol açtı.

Ayrıca misilleme olarak İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, İsrail ulusal su şirketi Mekorot'a Pazar günü Gazze'ye giden su tedarikini derhal kesmesini emretti ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Pazartesi günü Gazze Şeridi'nin "tamamen kuşatılması" emrini vererek ciddi bir çatışmayı tetikledi. Gazze Şeridi'ndeki insani kriz.

 

 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği