Telefon
WhatsApp
iPhone 15, iPhone 15 Pro yeni kamera ve titanyum çerçeveyle piyasaya sürüldü: Özellikler, iPhone 15 serisinin Türkiye fiyatları belli oldu!

iPhone 15, iPhone 15 Pro modelleri: Tasarım değişiklikleri Apple etkinliğinde duyuruldu

iPhone 15 serisi eski tasarımı korudu. Arkada çift kamera düzeniyle aynı kutulu tasarımı görmeye devam edeceksiniz. Tasarımdaki en büyük değişikliklerden biri alt kısma USB Tip C bağlantı noktasının eklenmesidir. Apple nihayet iPhone'lardaki Lightning bağlantı noktasını kaldırdı ve böylece artık insanların iPhone'ları için farklı bir şarj cihazı taşımasına gerek kalmıyor.

Apple'ın duyurduğu bir diğer dikkat çekici değişiklik ise ön tarafa delikli ekran tasarımının eklenmesi. Apple, geçen yıl iPhone 14 Pro modellerinin piyasaya sürülmesiyle ilk kez delikli ekranları tanıttı. Çoğu kişi aynı özelliğin standart modellerde olmamasından dolayı hayal kırıklığına uğradı, ancak bu durum artık değişti. Yeni iPhone 15 modellerinin tamamı artık Dinamik Ada özelliğine sahip.

Apple ayrıca sessize alma düğmesi düğmesini yeni bir Eylem Düğmesiyle değiştirdi. Bu sayede kullanıcılar kısayollara hızla erişebilir, erişilebilirlik özelliklerine erişebilir, kamerayı başlatabilir, el fenerini etkinleştirebilir ve bir dizi başka görevi gerçekleştirebilir. Varsayılan işlevi zil sesi anahtarı olarak kalsa da, kullanıcılara çok sayıda ek işlevin kilidini açma potansiyeli sunarak, telefonunuzun zil sesini ayarlamaktan daha fazlası için kullanmak isteyeceğiniz çok yönlü bir araç haline gelir.

 

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus yeni renklerde satışa sunulacak: Pembe, sarı, yeşil, mavi ve siyah.

 

iPhone 15: Teknik özellikler açıklandı

iPhone 15, kompakt bir form faktörü sunmaya devam ediyor ve iPhone 14 ve önceki tüm iPhone modellerine benzer şekilde 6,1 inçlik sıvı Retina ekrana sahip. Plus modeli ayrıca 6,7 ​​inçlik ekranı korudu.

iPhone 15, kamera bölümünde büyük bir yükseltme aldı. Standart ve Plus modeli, geçen yılki modelde görülen 12 megapiksel çift kamera sistemine göre çok büyük bir yükseltme olan 48 megapiksel birincil kamera sensörü sunuyor. Bu donanım, geçen yıl iPhone 14 Pro'da tanıtılan donanımın aynısıdır ve Kamera uygulamasına entegre edilmiş yeni bir telefoto özelliğiyle tamamlanmıştır. Daha iyi fotoğrafçılık deneyimi için yeni bir gece modu, Akıllı HDR modu ve diğer kamera modları var.

Kullanıcılar ayrıca 4K video kaydedebilecek. Apple, yeni portre modunun gelişmiş bokeh efektleri, daha hızlı deklanşör hızları ve daha kolay erişim sunduğunu söylüyor. Daha fazla yaratıcı kontrol için portre modundaki odak ve derinlik kontrolü seçeneklerinden de yararlanılabilecek. Arkada ikincil sensör, f/1,6 diyafram açıklığına ve sensör kaydırma stabilizasyonuna sahip 12 megapiksel ultra geniş kameradır. Ek olarak yeni standart modeller, yüksek kaliteli selfie'ler ve Face ID özellikleri için 12 megapiksel TrueDepth ön kameraya sahiptir.

Bu yılın standart iPhone'larının kaputunun altında, geçen yılın iPhone 14 Pro modellerinde de gördüğümüz A16 Bionic yonga seti kullanılıyor. Apple, iPhone 15 kullanıcılarının tam günlük pil ömrüne sahip olacağını iddia ediyor.

iPhone 15 ayrıca gürültülü ortamlarda bile aramalar sırasında sesinizi etkili bir şekilde filtrelemek için gelişmiş bir makine öğrenimi modeli kullanıyor. Kullanıcılar "ses izolasyonunu" etkinleştirme seçeneğine sahip olacak. iPhone 15 ile Plus arasındaki tek fark ekran ve pildir. Plus modeliyle bu alanların her ikisinde de biraz daha fazlasını elde edersiniz.

 

iPhone 15 Pro ve Pro Max: Özellikler

iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri, parmak izi lekelerini azaltan fırçalanmış efektli, daha hafif, daha dayanıklı titanyum kasaya sahiptir. Cihazın kenarları, metalin camla buluştuğu yerde daha pürüzsüz ve daha yuvarlaktır. Artık altta bir USB-C bağlantı noktası göreceksiniz.

Apple, önceki Pro Max modelinde görülen 6,7 inç OLED ekranı ve Pro sürümünde 6,1 inç ekranı korudu. Her iki Pro modelinde de ProMotion teknolojisiyle donatılmış Super Retina XDR ekranlar bulunuyor. Hem her zaman açık ekran özelliğini hem de iOS 17'de yakın zamanda tanıtılan Bekleme modunu destekleyerek dinamik ve güç açısından verimli bir görsel deneyim sağlarlar.

Her iki cihaz da, Apple'ın akıllı telefon alanında benzersiz bir performans sağladığını ve potansiyel olarak üst düzey bilgisayarlarla bile rekabet edebileceğini iddia ettiği bir güç merkezi olan A17 Pro çipi tarafından çalıştırılıyor. Apple, özünde yenilenmiş bir GPU bulunan bu cihazları, mobil cihazınızdaki oyun deneyimini yeni boyutlara taşıyacak, oyunun kurallarını değiştirecek cihazlar olarak görüyor.

En yeni iPhone 15 Pro akıllı telefon, Siyah titanyum, beyaz titanyum, mavi titanyum ve doğal titanyum dahil olmak üzere yeni renklerde satışa sunulacak.

Apple, iPhone 15 Pro modellerindeki kamera sisteminin "cebinizdeki yedi kamera lensine eşdeğer" olduğunu iddia ediyor. iPhone 15 Pro modelleri, düşük ışıkta daha iyi ve mercek parlaması olmayan fotoğraflar için 48 megapiksel kameraya sahiptir. Kullanıcılar odak uzunlukları (24 mm, 28 mm, 35 mm) arasında geçiş yapabilir ve 120 mm'ye kadar 5x optik yakınlaştırma elde edebilir. 4K60 ProRes video kaydını ve USB-C bağlantı noktası aracılığıyla doğrudan harici sürücü bağlantısını desteklerler.

 

iPhone 15 Serisinin Türkiye fiyatı

 

iPhone 15 (128GB) – 49.999 TL

iPhone 15 (256GB) – 53.999 TL

iPhone 15 (512GB) – 61.999 TL

 

iPhone 15 Plus (128GB) – 56.999 TL

iPhone 15 Plus (256GB) – 60.999 TL

iPhone 15 Plus (512GB) – 68.999 TL

 

iPhone 15 Pro (128GB) – 64.999 TL

iPhone 15 Pro (256GB) – 69.999 TL

iPhone 15 Pro (512GB) – 76.999 TL

iPhone 15 Pro (1TB) – 84.999 TL

 

iPhone 15 Pro Max (256GB) – 76.999 TL

iPhone 15 Pro Max (512GB) – 84.999 TL

iPhone 15 Pro Max (1TB) – 92.999 TL

 

 

 

 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği