Telefon
WhatsApp
Kartallar pençe gösterdi

 Kaplan Pençesi 2022/02 Tatbikatı; Hava Savunma Komutanlığı kontrol ve yönetiminde, Muharip Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi Komutanlığı sevk ve idaresinde 22 Kasım 2022 tarihinde Aksaz bölgesi ve Akdeniz’in uluslararası suları ve hava sahasında başlamıştı.

 
2 ÇAĞRI KODUNA SAHİP

Tatbikata Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan muharip uçaklar ile havada yakıt ikmal uçaklarının da bulunduğu destek unsurları katıldı. Tatbikatta 161. Filo’ya bağlı F-16 jetleri de görev aldı. 161. Filo, Türk Hava Kuvvetleri’nin iki çağrı adına sahip tek filosu. 161. Filo jetleri, gündüz Kartal gece Yarasa çağrı koduna sahip.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan genel maksat helikopterleri ile hava savunma bataryaları da tatbikatta görev aldı. Tatbikata; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan savaş gemileri, deniz uçakları ile İHA’lar ve hava savunma unsurları da yer aldı.

 

Kartallar pençe gösterdi

 

MSB GÖRÜNTÜ PAYLAŞTI

Sosyal medyadan tatbikattan görüntü paylaşan MSB’nin mesajında, “Kaplan Pençesi 2022/02 Tatbikatı; Hava Savunma Komutanlığı kontrol ve yönetiminde, Muharip Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi Komutanlığı sevk ve idaresinde, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla yapıldı. Aksaz bölgesi ve Akdeniz’in uluslararası suları ve hava sahasında gerçekleştirilen tatbikatta; TSK’nın, muhtemel müşterek harekâtta hava sahası kontrol yöntemleri ile koordinasyon usullerinin uygulanması amaçlandı” denildi.

 
Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği