Telefon
WhatsApp
Kim Jong Un Kuzey Kore'nin donanmasını güçlendirme çağrısında bulundu

Kuzey Kore lideri, ABD, Güney Kore ve Japonya ile mücadeleye daha iyi hazırlık talebinde bulundu

Kim Jong Un, Kuzey Kore'nin donanmasını güçlendirme çağrısında bulundu ve ülkenin sularının "nükleer savaş tehlikesiyle" dolu olduğunu söyledi.

Kuzey Kore lideri, ortak deniz tatbikatları düzenleyen ABD, Güney Kore ve Japonya'nın "çete patronları" arasında artan üçlü işbirliğini kınadı.

Pazar günü deniz komutanlığını ziyaret eden Kim, resmi Kore Merkezi Haber Ajansı'nın bu ayki Camp David zirvesine açıkça atıfta bulunarak, üç müttefikin yakın zamanda "birbirleriyle yakınlaştığını" söyledi.

Raporda, Washington'u ortak deniz tatbikatları yaparak ve Kore yarımadası çevresindeki sularda nükleer stratejik varlıkları kalıcı olarak konuşlandırarak "her zamankinden daha çılgın" olmakla suçladığı belirtildi.

Kim, "ABD ve diğer düşman güçlerin pervasız çatışmacı hamleleri nedeniyle, Kore Yarımadası açıklarındaki sular dünyanın en büyük savaş donanımı toplama noktasına, nükleer savaş tehlikesi taşıyan en istikrarsız sulara indirgenmiştir." dedi. KCNA'ya.

"Düşmanların son dönemdeki saldırgan girişimleri göz önüne alındığında, deniz kuvvetlerini hızla geliştirme konusunda başarılar elde etmek çok acil bir konu haline geldi."

Resmi Rodong Sinmun gazetesinin yayınladığı fotoğraflarda Kim, küçük kızıyla birlikte donanma komutanlığını teftiş ederken ve çok sayıda deniz subayıyla fotoğraf çekerken görülüyor.

ABD, Güney Kore ve Japonya, Pyongyang'ın büyüyen nükleer ve füze tehditlerine karşı Salı günü ortak bir deniz füze savunma tatbikatı düzenledi.

Güney Kore donanmasından yapılan açıklamada, Güney Kore'nin güneyindeki Jeju adası açıklarındaki uluslararası sularda yapılan tatbikata, üç ülkeden Aegis radar sistemleriyle donatılmış destroyerlerin katıldığı belirtildi.

ABD ve Güney Kore'nin de yıllık Ulchi Özgürlük Kalkanı tatbikatlarını düzenlemesi Pyongyang'ı her zaman öfkelendiriyor.

Kuzey Kore, 2023'te rekor sayıda silah testi gerçekleştirdi ve geçen hafta yörüngeye casus uydu yerleştirmeye yönelik ikinci girişimini gerçekleştirdi ancak başarısızlıkla sonuçlandı.

Kim, Kuzey Kore'yi "geri döndürülemez" bir nükleer güç ilan etti ve taktik nükleer silahlar da dahil olmak üzere silah üretiminin artırılması çağrısında bulundu.

 

 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği