Telefon
WhatsApp
Kovid-19’da tekrar eden enfeksiyon riski

Aşılama çalışmaları ve salgın tedbirlerinin gevşek yürütüldüğüne dikkat çekilen çalışmada, artan vaka sayılarında tekrar eden enfeksiyonların önemli yeri olabileceği bildirildi. 15-20 Haziran 2022’den itibaren vakalardaki artışın belirginleştiği omikron varyantının ikinci dalgasında, Ocak-Nisan 2022’de Kovid-19’u atlatan kesimde de tekrar eden enfeksiyonların önceki dönemlere göre “çok arttığı” belirtildi.

 
 

YÜZDE 22’YE ÇIKTI

Büyük bir hastanenin çalışanları arasında yapılan gözlemsel çalışmanın çıktılarına işaret edilen çalışmada; hastane çalışanlarında ilk omikron dalgasında enfekte olanlardaki tekrar yakalanma oranının, önceki dönemlere göre yüksek seyreden şekilde, yüzde 12 olduğu ancak bu son dalgada tekrar oranının yaklaşık iki kat artarak yüzde 22’ye kadar çıktığı değerlendirildi. Çalışmada, pandemiye dair yeni önlemlerin alınabileceği sinyalinin bulunmadığına dikkat çekilerek, “Reenfeksiyonlar dikkate alınarak yılbaşından bu yana koronavirüs enfeksiyonu geçirmiş kişilerin yeni bir enfeksiyona karşı riskli olabilecekleri konusunda farkındalık edinmelerinin sağlanması gerekir” uyarısı yapıldı.

 
 

‘AŞI BEKLENMESİN’

Kurban Bayramı’nın ardından alınmayan önlemler sebebiyle vakaların patladığına dikkat çekilen çalışmada, aşılama için de yeni kampanyalar başlatılması önerildi. Çalışmada, “Pandeminin bu aşamasında, omikrona uyarlanmış aşıların üretim ve tedariğini beklemek, hastalığa karşı savunmasız olmayı sürdürmek olur” denildi. Yetkililere ise, “Omikron varyantına güncellenmiş aşıların temin edilmesi için planlama yapılması” çağrısında bulunuluyor.(Milliyet)

 

 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği