Telefon
WhatsApp
Kütahya ve Manisa'da orman yangını çıktı! İşte son durum
 

Kütahya'nın Emet ilçesi Küreci köyü yakınlarındaki ormanda, akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Dumanları fark edenlerin ihbarıyla bölgeye söndürme helikopteri ve çok sayıda arazöz ile orman işçisi sevk edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, söndürme çalışmalarında ekiplere köylüler de destek veriyor.

 
 
 

KÜRECİ KÖYÜNDE TAHLİYE ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Kütahya'nın Emet ilçesi Küreci köyü yakınlarında saat 18.00 sıralarında ormanda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede 3 noktaya daha sıçrayan yangın nedeniyle gökyüzü kara dumanla kaplandı. Yangına 2 tanker uçak, 6 helikopter, 29 arazöz, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 3 greyder, 8 itfaiye aracıyla ile müdahale ediliyor. Alevlerin tehdit ettiği Küreci köyünde ise tahliye çalışması başlatıldı. Dumanların merkez ve Tavşanlı ilçelerinden görüldüğü belirtildi. 

YANGIN SÜRÜYOR

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangına 29 arazöz, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 3 greyder, 8 itfaiye aracıyla ile müdahale edildiğini duyurdu. Yangının tahmini 20 hektarlık karaçam ormanında etkili olduğu öğrenildi. Öte yandan saat 20.30 itibariyle 6 yangın söndürme helikopterinin çalışmalarına ara verdiği belirtildi.

 
 
Kütahya ve Manisada orman yangını çıktı İşte son durum
 
Kütahya ve Manisada orman yangını çıktı İşte son durum
 

MANİSA'DA YANGIN

Yangın, Akhisar ilçesi Hasköy Mahallesi'ndeki otluk alanda çıktı. İhbar üzerine hem Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri hem de Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerle karadan müdahale başlatıldı. Olumsuz hava şartları ve rüzgarın da etkisiyle yangın ormanlık alana sıçradı. Durum üzerine bölgeye 4 helikopter ve 2 uçak sevk edilirken yangına 20 arazöz ve itfaiye ekipleriyle karadan da müdahale devam ediyor.

 

ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, 20 EV BOŞALTILDI, 40 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Ekiplerin kısa sürede müdahale etmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye başladı. Orman yangını sebebiyle 20 ev boşaltılırken, yaklaşık 40 kişi bölgeden tahliye edildi. Yangına 10 helikopter, 8 uçak, 40 arazöz, 8 dozer, 15 su tankeri, 1 jandarma komando timi, 4 TOMA, 9 asayiş timi, 2 trafik timi ile müdahale ediliyor. Yangında şuana kadar ölü veya yaralı olmadığı öğrenilirken 8 evin tamamen yanarak küle döndüğü öğrenildi.

Kütahya ve Manisada orman yangını çıktı İşte son durum
 

MUĞLA'DA YANGIN

Milas'ın kırsal Çamköy Mahallesi'ndeki ormanda bugün saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Milas ve Bodrum itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Alevlere, 4 söndürme uçağı, 4 helikopter, 15 arazöz, 7 su tankeri, 1 dozer ile müdahale edildi.

 
 

ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI 

Akşam üzeri meydana gelen orman yangını yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

 

MERSİN'DE YANGIN

Kütahya ve Manisada orman yangını çıktı İşte son durum
 

 

Büyükeceli Mahallesi'ndeki makilik alanda, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter, 15 arazöz ve çok sayıda personel sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etti.

 

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde makilik alanda çıkan yangın, 3 saat süren söndürme çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışması devam ederken, jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı. 

 

 

 

Kaynak Linki: https://www.milliyet.com.tr/gundem/mugla-manisa-mersin-ve-kutahyada-yangin-6795573

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği