Telefon
WhatsApp
NASA'nın OSIRIS-REx asteroit örneği Dünya'ya dönüyor

NASA, uzak bir asteroitten toplanan ilk kaya örneklerini geri getiren OSIRIS-REx misyonu sona erdiğinde çığır açıcı bir ana tanık olmak üzere. Uzay ajansı, Bennu asteroitinden önemli örnekleri taşıyan kapsülün eve dönüşünü canlı yayınlayacak. Uzay aracı, Dünya yüzeyinin 63.000 mil yakınına ulaştığında kapsülü serbest bırakacak. Her şey yolunda giderse, içerdiği asteroit malzemesi, bilim insanlarına milyarlarca yıl önce güneşin ve gezegenlerin oluşumuna dair bilgiler sağlayabilir ve muhtemelen Dünya'daki yaşamın kökenlerine ışık tutabilir.

Görevin dikkate değer bir özelliği, kayanın Dünya'dan 200 milyon mil uzakta, saatte 63.000 mil gibi şaşırtıcı bir hızla uzayda savruluşu sırasında Bennu'ya inen uzay aracının net görüntülerinin yakalanmasıydı. Kapsül serbest bırakıldığında, uzay aracının çalışmaları, 2029'da Dünya'ya geçişi sırasında Apophis asteroitini incelemek üzere yön değiştirerek devam edecek.

OSIRIS-REx uzay aracının eve dönüşünün canlı yayınını izlemek için izleyiciler NASA TV'yi, NASA'nın YouTube kanalını, NASA.gov'u, NASA uygulamasını izleyebilir veya sosyal medyada NASA'yı takip edebilir. Gelişmelerin canlı yayını 24 Eylül 2023 Pazar günü saat 10.00'da (PT) başlayacak. Ek olarak, numune kapsülü askeri poligondaki geçici temiz odaya ulaştığında saat 17.00  civarında iniş sonrası bir basın toplantısı gerçekleştirilecek.

Bu görev, daha fazla çalışma ve analiz için değerli asteroit örneklerini geri getirmesi nedeniyle NASA için önemli bir kilometre taşı anlamına geliyor. NASA, canlı yayını paylaşarak dünyanın dört bir yanından izleyicileri bu bilimsel başarıya tanık olmaya ve potansiyel olarak kozmik geçmişimizin sırlarının gözlerinin önünde açığa çıkmasına tanık olmaya davet ediyor.

 

 

 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği