Telefon
WhatsApp
Rusya'dan S-400 tedariki iddiasına SSB'den yanıt

Türkiye-Rusya arasında S-400 anlaşması yapıldığı yönünde bir iddia vardı. Bu konuya ilişkin Savunma Sanayii Başkanlığı yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığını belirtti.

 
 

Savunma Sanayii Başkanlığı resmi kaynaklarından S-400 tedarik süreciyle ilgili yapılan açıklamada, "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir" denildi.

CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; Savunma Sanayii Başkanlığı'na ilişkin resmi kaynaklardan son dakika açıklaması geldi. O açıklamada, "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir." denildi. Peki iddia neydi ve iddianın sahibi kimdi? Rus Federal Askeri Teknik İş Birliği Servisi Direktörü Dmitriy Shugayev'di.

Shugayev, ikinci S-400 bataryasının Türkiye'ye ikmali ve Türkiye'ye kısmi yerli üretimi için yeni bir sözleşme imzalandığını duyurdu. Rusya'dan gelen bu açıklama Türkiye'de de geniş yankı uyandırdı. Doğru olup olmadığı tartışıldı.

 
 

Sabah saatlerinde CNN Türk'ün kaynaklardan edindiği bilgilere göre; aslında ABD ile F-16 görüşmeleri gündemdeyken böyle bir açıklamanın yapıldığı, yapılan S-400 sözleşmesinin halihazırda İKİ SİSTEMİNİN alımını öngördüğü ve bu nedenle yeni bir anlaşmanın yapılmadığını altı çizilmişti. Yapılan ek, yeni başka bir sözleşmenin, anlaşmanın olmadığı vurgulanmıştı. Ancak SSB'nin resmi kaynaklarından yapılan son açıklamada da "Yeni bir gelişme söz konusu değil, İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir." vurgusu yapıldı.(Milliyet)

 

 

 

https://www.dunyasondakika.com/

 

 

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği