Telefon
WhatsApp
Son dakika: Gazze'deki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor: Ateşkes umudu...
İsrail, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını üçüncü gününde de sürerken, umutla beklenen haber geldi. AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Gazze için ateşkes sağlandı.
 
 

AL JAZEERA ATEŞKES İÇİN SAAT VERDİ

Mısır'ın iki taraf arasında arabuluculuk yaptığı biliniyordu. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Mısırlı bir güvenlik kaynağı, İsrail'in Gazze'de ateşkesi kabul ettiğini söyledi. Al Jazeera'de yer alan habere göre, ateşkesin yerel saat ile 20.00'da devreye girmesi bekleniyor.

İSRAİL SİVİLLERİ VURDU

Sivil yerleşim yerlerini de hedef alan İsrail, Jabalya kentinde bulunan Abu Jasser ailesine ait evi vurdu. Savaş uçaklarının bombaladığı evde 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Olay yerine gelen çok sayıda sivil savunma ekibi, yaralı 8 kişiyi ambulanslarla Al-Shifa Hastanesine sevk etti.

Son dakika: Gazzedeki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor: Ateşkes umudu...
 

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Enver Ataullah, katıldığı CNN Türk canlı yayınında 3 gündür devam eden İsrail'in Gazze Şeridi saldırılarında 6'sı çocuk, 4'ü kadın olmak üzere ölü sayısının 32'ye yükseldiğini söyledi. Saldırılarda 265 kişi de yaralandı.

Son dakika: Gazzedeki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor: Ateşkes umudu...
 
 
 

İSLAMİ CİHAT ÖRGÜTÜ'NÜN LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İslami Cihat Örgütü'nün askeri kolu olarak bilinen Kudüs Tugayları, hayatını kaybedenler arasında örgütün en önde gelen liderlerinden biri olan Halid Mansur'un da olduğunu bildirdi. Bir İsrailli yetkili, Cuma gününden bu yana Gazze'den 600 kadar roket ve havan mermisi atıldığını söyledi.

Son dakika: Gazzedeki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor: Ateşkes umudu...
 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye yaptığı açıklamayla İsrail saldırılarını kınadı. 3 gündür süren saldırılar ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İsrail'in, 5 Ağustos günü Gazze’ye yönelik başlattığı ve çocuklar dahil çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırılarına ilaveten, bugün İsrailli milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafından İsrail polisinin koruması altındaki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlendiği öğrenilmiştir.İsrail’in halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldırılarını ve Mescid-i Aksa’da ibadet girişimlerinde bulunulmasını şiddetle kınıyoruz. Harem-i Şerif ve Mescid-i Aksa'daki statükonun açık bir ihlalini teşkil eden sözkonusu tahrikkar eylemler, bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracaktır. İsrail Hükümeti'ne, Harem-i Şerif'in statü ve maneviyatını hedef alan bu tür eylemlere izin verilmemesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz.

Son şiddet olayları Mayıs 2021'de gerçekleşmiş; 200 Filistinli ve 10 İsrailli ölmüştü.

"OPERASYON GEREKTİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEK"

İsrail Başbakanı Yair Lapid ve İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Şafak Vakti operasyonu olarak adlandırdıkları ve 3'üncü gününde devam eden Gazze Şeridi saldırıları hakkında geçtiğimiz saatlerde açıklamalarda bulunmuştu.

Son dakika: Gazzedeki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor: Ateşkes umudu...
 

İsrail Başbakanı Lapid sivillerin de hedef alındığı saldırılar hakkında, "Operasyon gerektiği sürece devam edecek" demiş, Refah bölgesinin hedef alındığı saldırıda İslami Cihat Örgütünün önde gelen isimlerinden Halid Mansur'un öldürülmesini "olağanüstü başarı" olarak nitelendirmişti. Lapid, "Hedef olmayanlara karşı zararı en aza indirmek için sorumlu şekilde hareket ediyoruz" dedi. İsrail güçlerinin Refah bölgesindeki bir binayı vurması sonucu aralarında 14 yaşında bir çocuğun da bulunduğu, 3'ü kadın toplam 8 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Son dakika: Gazzedeki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor: Ateşkes umudu...
 
 
 

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise, "İsrail Savunma Kuvvetleri, İsrail Güvenlik Ajansı (Shin Bet) ve güvenlik güçleri, barışı yeniden sağlayıp, çocuklara yönelik tehdidi ortadan kaldırana kadar İslami Cihat Örgütü'ne karşı savaşmayı sürdürecek" açıklamasında bulunmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Linki: https://www.milliyet.com.tr/dunya/son-dakika-gazzedeki-israil-saldirilarinda-olu-sayisi-artiyor-ateskes-umudu-6803468

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği