Telefon
WhatsApp
Teşekkür ve takdir belgesi için kaç puan gerekli?

Dönem sonu yaklaştıkça öğrencilerin karne notu heyecanı da günden güne artıyor. Dönem boyunca birçok yazılı ve sözlü sınava giren, performans ödevleri hazırlayan öğrenciler karne notlarını hesaplayarak teşekkür ve takdir belgesi alıp alamayacağını öğrenmek istiyor. Diğer yandan en çok merak edilen konulardan biri de ‘1 dersten kalan takdir, teşekkür alabilir mi?

1 DERSTEN KALAN TAKDİR, TEŞEKKÜR ALABİLİR Mİ? 

Bir öğrenci bir zayıfı olması yani bir dersten kalması halinde diğer dersleri ne kadar yüksek olursa olsun takdir ve teşekkür belgesi alamaz.

KARNE NOTU NASIL HESAPLANIR? 

Karne notu hesaplanması için öncelikle tüm derslerin not ortalamasının hesaplanması gerekir. Bunun için 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı toplanır ve çıkan sayı toplam yazılı sayısına bölünür. Böylelikle dersin not ortalaması ortaya çıkar.

Aynı işlem tüm dersler için yapılır ve ortaya çıkan ders notları toplanır. Çıkan sayı kaç dersin notu eklendiyse o sayıya bölünür ve böylelikle karne notu ortaya çıkar.

TEŞEKKÜR VE TAKDİR BELGESİ İÇİN KAÇ PUAN GEREKLİ? 

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;(Posta)

Karne notu 70,00 ile 84,99 arasındakileri teşekkür belgesi

Karne notu 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi almaya hak kazanır.

Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

 

https://www.dunyasondakika.com/

Deniz Suyu Arıtma

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Besiktas Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği